Google+ Followers

Thursday, May 07, 2009

Tag lame giler.. 25 Things!

Note: Actually, I just got a tag from Ana yg rasenye sedikit susah kot haha.. so utk ngelat, sy telah menyelongkar pc mencari tag lame yg blum dijawab :p (Ini adelah alas an utk tak jwb tag Ana lagi hehe..) This tag pun, ramai yg tag me.. Ogy, Dzul, Ana, Marlina and others.. sy nak tag org len pun sy rase sumer org dah penah buat dah tag ni. Sy sorg je ketinggalan hehe.. Ni adelah entry lame sy update skit² and tambah ape yg tak cukup :p

Rules: Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, facts, habits, or goals about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tagged you, it's because I want to know more about you.

P/S Sy ngelat citer bende yg sumer org dah tau, bley?

1. Sy giler ngan buku especially buku citer (*yawn* Sumer org dah tau kan hehe..)

2. Sy jugak giler ngan gelang mcm² (http://ayuikhwani.blogspot.com/2009/03/mari-main-gantung-d.html)

3. Sy dah takde idea untuk number 3 :p~

4. Rambut sy panjang smpi bwh pinggang dan sgt lebat. Ade org suke panggil sy tali ferry sbb bile dia ikat rambut sy, dia kate rupenye mcm tali ferry yg berat itu. Dan wpun sy tak suke org men ngan rambut sy, sy terpakse bg dia men sbb klau tak bg nnt dia tarik muncung hahah.. ape la khabarnye budak itu skrg ye? Rindu kat dia..

5. Sy ade B.Eng dan M.Sc dlm civil engineering.. TAPI SY NAK JADI CIKGU!! Nape la ayah sy tak mau paham perasaan sy.. :(
(Ini tidak la bermaksud sy cikgu yg baik pun.. sy cume NAK jadi cikgu dari kecik..)

6. Sy ade love-hate relationship ngan students sy, especially budak² cuti sekolah ni. Kadang² sy rase nak tarik² je telinge diorg tu.. tp kadang tu sy rase nak bwk diorg gi picnic dan bersuke ria :p

7. Sy suke ape² yg kene ngene ngan kentang. Fries ke, mashed potato ke, baked potato ke, begedil ke, potato gratin ke, karipap inti kentang yg byk ke.. even kentang yg masak dlm kari pun sy kutip satu per satu untuk makan begitu saje hehe..

8. Sy sampai skrg simpan angan² nak kutip balik Dragon Ball sy yg adik² sy bg ilang dulu (Iyer Misa, sy masih nak kumpul balik wpun bende tu dah 12 tahun lepas hehe..)

9. Sy suke tido dlm keadaan sgt gelap. Wpun sy duk sensorg je skrg, tp bile mlm je, umah gelap gelite.. susah maaaa nak tido klau ade walau sikit je pun cahaye!

10. Sy sgt kuat berangan. Serius! Sblm tido pun bleh berangan mcm² topic. Cth cam ape sy nak buat bile dah abis PhD (yg tatau la bile tawun kan!), berangan nak ubah bilik blkg umah sy jadik library (kunun haha..), berangan klau sy jadik cikgu, berangan klau sy ade anak (Iyer, bunyi nye agak gatal ye haha.. tp sy tak penah dpt berangan kan sy kawen ngan sape.. mesti dlm angan² tu sy ngan anak² sy je *YES! Its plural!* Takpe, mlm ni sy berangan sy kawen ngan sape plak ek.. klau tak leh nak byg muke sesape, sy byg je Brad Pitt ke sape ke ek :p)

11. Sy suke pasar Ramadhan hehe.. wpun raye d ah 3-4 bulan lepas, tp sy look forward to pasar Ramadhan yg baru J Sbb makanan Masya Allah nye byk choice hehe.. tp sedikit kecewe tahun ni tak dpt gi pasar Ramadhan sekerap yg sy nak.. rasenye 4-5 kali je kot?!?!

12. Sy suke kaler biru dan pink. Tp klau org tanye, sy mesti jawab biru :p Tatau nape! Tp kawan sy Aniza, mase sy jumpe dia aritu, dia sebut dia ingat sgt sy dulu suke kaler pink mase sekolah.. aik!! Sy rase time tu sy sgt berusaha untuk tunjuk sy suke kaler biru haha.. Uhh, bahaye la cikgu Aniza ni, bleh bace fikiran sy kot!

13. Sy sayang Neopet sy! Heheh, sy bg name Eilma dan dah bele 3 tahun dah kot.. ke lebey ek? Wpun dah byk lagi pet yg muncul (adik sy tgh suke main Pet society kat Facebook), sy tetap setia pade Neopet sy!! *Update* Sy dah bele sekor pet kat Pet Society.. dan jugak sekor lagi kat Moshi Monster.. tp Neopet tetap feveret sy :D

14. Sy dulu (Read: DULU!) selalu masuk quiz kat paper ke kat radio ke.. dan sy selalu memang heheheh.. Bab² ni sy rase sy lucky skit kot J Tu yg adik² n kwn² sy jeles sbb sy selalu je dpt bende² free dari quiz² mudah ni (
http://ayuikhwani.blogspot.com/2005/11/am-i-lucky-or-do-odds-just-favour-me.html) Skrg ni je dah tak masuk sgt.. Last sy menang pun tahun lepas, ticket movie apetah kat FlyFM

15. Rambut sy dah pendek dah hehe.. baru potong 2 hari lepas. Tp kan, org tu potong pendek giler, skrg nak ikat pun tabley.. uwaaaaaaa!

16. Sy takde idea utk num 16 (nmpk sgt dok ngelat!)

17. Sy suke lembu heheh.. (
http://ayuikhwani.blogspot.com/2009/04/my-love-affair-with-lembus.html, http://ayuikhwani.blogspot.com/2009/04/my-lembu-love-affair-updated.html and http://ayuikhwani.blogspot.com/2009/04/lembu-affair-lagikkk-p-and-birthday.html )

18. Dulu mase sekolah, sy penah sgt sgt sgt sgt sgt minat BSB (
http://ayuikhwani.blogspot.com/2007/12/cont.html) dan Spice Girls (http://ayuikhwani.blogspot.com/2007/12/sedikit-bosan.html) (Penah 2-3 kali menang CD Spice Girls tau! :p) Siap hafal name, DOB dan sumer² la yg budak² suke hafal hehe.. (Actually skrg klau dgr lagu² diorg yg lame² tu, mesti sy senyum sorg²!)

19. Haaa.. jugak minat giler kat 911. And jatuh chenta ngan Lee haha.. siap tulis name Lee byk kali dlm buku teks Sejarah Malaysia yg F5 tu(beli sendiri, bukan skim pinjaman punye so bleh la conteng.. mesti Iwan ngan Adi malu gune buku tu sbb penuh ngan Lee Anthony Brennan <-- Tgk, masih ingt lagi name mamat nih!) Masih bleh nyanyi lagu² diorg tau smpi skrg hehe..

20. Dulu dlm kelas Kimia, suke main penunu Bunsen ngan my lab mate, Ezrin Niza (nape sy buh name penuh ek?) Takde la sampai kitorg jadik pyro psycho, tp tiap kali kitorg boring bile Cikgu Zainiyah ngaja (which was like almost everyday haha..), mule le tgn gatal dok ngusik penunu Bunsen atas meja tu!

21. Eh lupe! Penah buat ‘buku’ beramai² ngan kawan² mase form 2. Tak ingt sgt sape lg co-author tp there was me, Mak Su, Ami, Shareena, Bai (?), Sarina. Style buku yg sy tulis skit pastu nanti ade org len sambung then pass² la kat sape yg tgh boring. We complied dekat 2 buku kulit tebal tu tau hehe.. Mane la ye perginye buku tu.. teringin nak bace balik!

22. Ohh, sy jugak bgn di pagi Sabtu semate² untuk tgk cartoon :D Current feveret is Ben 10 hehe..

23. Sy kidal (bkn keldai!!!)

24. I personally think guys who are shy are absolutely adorable hahah.. :p

25. I love presents! Hahah.. not only in receiving, tp jugak in giving. Sy suke kumpul birthday org and if I’m close enough to them, sy mesti cari adiah yg sy rase sesuai. Tp klau sy tak close sgt, paling kurang sy mesti bg card. Tak kire perempuan atau lelaki, sebaya atau tua atau mude. Bukan shj utk birthday, tp klau sy pegi mane² n jumpe bende yg sy rase kawan sy akan suke, mesti sy beli (KALAU ade duit lebey la.. klau pokai takde rezeki la hehe..) Dan sy jugak suke bile kawan² sy pun suke suprisekan sy klau diorg nmpk bende yg diorg rase sy suke hehe.. I ♥ everyone!!


Huh.. penatnye pk nak isi ape smpi 25 hehe.. Nak tag sape ye? since ramai org dah jawab tag ni, sy rase sy nak tag Dgon yg ade blog baru and Sentot yg sdg menjadi stay@home mum skrg dan tentunye mempunyai byk mase terluang :p

Sile²..

No comments: