Google+ Followers

Monday, May 18, 2009

Edisi lepas geram!

Sebenarnye, sy mule geram hari Sabtu lepas. Tp sebab Sabtu lepas merupekan Bowling Tournament kitorg, sy malas nak cakap ape². Lgpun, sy takut sy jadik tak ikhlas plak klau sy bebel² pasal ni..

TP UPENYE ARINI BYK LAGI BENDE SY DPT TAU.. SO TAMBAH JE MARAH SY!

Kitorang sebenarnye agak excited utk tournament itu. Sebabnye, ini la chance nak relax² bersame staff dan postgrad. Fahmi pun pandai carik sponsor so adiah² nye agak la mewah jugak kot. Dan kami juge tak mengenekan bayaran penuh untuk main (patutnye RM17 tp kami charge RM15). Maknenye ko bayar utk main je, BKN UTK BENDE² LEN!

Sy plak seorg yg tak pandai buat cuppies lawo², tp sangat la suke order cuppies. So untuk tournament ini, sy pun terfikir nak sponsor cuppies yg theme bowling untuk semua org yg main. Maknenye, ko menang ke ko kalah ke, ko mmg bwk balik SATU! SATU YE!!

Ko ingt murah ke? Ko ingt limeposen satu?

Sy tanak berkire asalnye, sbb sy nak seronok². Sumer org kat school tau sy suke cuppies so sy tak kisah pun nak blanje sumer org cuppies ni.. SORG SATU! Dan mmg sy suke, bile tgk sumer org excited ngan cuppies tu. Dan sy sgt suke, tgk sumer org senyum bile dpt tau SUMER org akan dpt SATU SORG. Asal ko main, atau ko jadik AJK, mmg akan ade satu utk ko.. sy dah kire dah!

Sy bukan chop duit tau! Sy mmg la dpt duit tuition, tp duit tuition tu la penyambung nyawa sy spjg sy nak belajo ni. Jd tolong jgn ingt, sbb sy suke beli bende camni, maknenye sy ni kaye raye. Sy cume suke bende² kecik camni, sbb sy tau, sumer org happy ngan bende² kecik camni. Tp bende kecik pun, ko kire la.. semua 10 team. Satu team 4 org. Ko darab la sendiri, ko kan tgk smbg PhD. Pastu ko kire lagik AJK² yg tolong jayekan program ni.. So ko bygkan, wpun dpt satu sorg, baper byk yg disediakan.. ko kire tgk! Nak calculator ke?

Tak salahkan anak ko.. anak ko innocent. Tatau ape! Tapi yg BAPAK nye dah nampak anak²nye AMIK HAK ORG, kenape ko tak tegur? Ko bukan saje biar anak ko amik bende org, ko siap mntk sudu lagik sbb anak ko makan byk sgt sampai comot.. ape ke bangang sgt ni?!? Ko tak malu ke? Ko ingt ko bayar ke bende tu? Tolong skit, yg ko bayar tu, fees main pun tak lepas, OKAY!

Yg ko tak bg ko punye kat diorg tu kenape? Pastu ko biar je diorg amik org len punye. Alasan ko, sape suh org len tatau jage diorg punye. Hey bengap!! Org len tgk budak² amik, takkan diorg nak marah kot. Ko tu bapak! Ko la tegur!! Ko suke ke org len marah anak ko? Tak suke kan.. camtu la jugak diorg, diorg tanak marah anak² ko jugak. Diorg harap ko sendiri akan tegur anak² ko, tp ko tgk and buat tatau je..

Ko tau tak, antare diorg tu, ade org luar dari Palestin. Bawak anak sampai 3 org, tp anak diorg giler well behaved, tak kacau org langsung. Klau diorg buat perangai, paham la jugak, ngan keadaan diorg kat negare diorg camne. Tp ni ko, yg duk Malaysia! Yang tak penah tak cukup ape². Ko tau ape ayah budak 3 org tu buat? Dia bg dia punye tu suh anak² dia kongsi. KONGSI 3 org SATU cupcake. Klau ade lebey, mmg kitorg bg. Tp kitorg bkn kaye raye nak order lebih sgt.. ko tak leh pk ke? Ko tak malu ke ngan diorg? Anak ko upenye makan byk giler sorg.. semua org len punye.. ko tak pk?

Ko tau tak, antare semua tu, ade 2 org ibu. 2 ibu ni dah plan nak bwk balik cuppies tu untuk bg anak² diorg makan. Ko bygkan, anak diorg bukan sorg dua tau.. tige empat org. Tp diorg tingt anak² diorg, and diorg nak simpan yg diorg punye untuk anak² diorg. Tp ko biar je anak ko amik diorg punye. Ko ingt diorg tak frust ke? Ko ingt, diorg diam sbb suke? Diorg nak bg untuk ANAK diorg, sebaliknye, anak ORG LEN yg makan ngan selambenye.. ko ade otak tak? Ko tak takut ape anak ko pk, klau nnt diorg rase bende tu betul? Klau 'pengajaran' camtu, 'pengajaran' yg its ok amik bende org len tu adelah betul? Ko tak pk?

Anak ko tak salah.. ko tu! PhD konon, boleh blah!

Ko ingt, kat Padang Masyar nnt Tuhan tgk ke PhD ko? Tuhan tgk ke pangkat ko yg tak seberape tu? Ko ingt ape? Kat Padang Masyar tu ko leh bwk CV, sijil² ko tu? PhD pun tak dpt lagik, nak berlagak je lebih! (Iyer, sy tau sy pun tak dpt lagik!)

Ko dari dulu suke pandang rendah kat staf² tu kan? Mmg dari dulu.. tp cube ko tgk diorg tu camne. Cube ko blaja manners dari diorg. Cube ko blaja perangai manusia sebenar dari diorg! Jgn ingt sbb kunun ko tu tgh wat PhD, diorg tu kene ikut je ckp ko.. blah ahhh! Takde maknenye sijil beso², klau perangai cam haram! (Okay, sy rase sy pun dah melampau kat sini.. bangge la ko, itu 1st time perkatan camtu kuar tau! Tak penah org len wat perangai yg layakkan diorg dikatekan berperangai camtu!)

Arini bile dpt tau ko buat camtu kat org len, tau tak trus rase tak ikhlas! Dosa yg ade ni pun tak tertanggung, tak pasai arini tambah dose sbb marahkan ko..

Pk la org lain. Jgn pk diri ko sendiri je.. dah lame sgt dah ko wt perangai camni.. sedar la weiiii!

P/S
Iyer, sy sgt bengang! Excuse this entry please tp sy nak lepas geram jugak ngan org camni. Mentang² dia tau org tak marah budak², dia biar je anak dia amik hak org lain depan mate dia. Maybe pade dia bende tu kecik, tp dia kene ingt, tak sumer org senang cam dia. Paling sy kecewe, ibu² terbabit langsung tak dpt bg kat anak² diorg padehal diorg dah plan awal dah. Dpt kat anak org len plak tu yg khabarnye makan 2-3 bijik sorg yg diambil dari org² lain. Ayahnye bukan tak nmpk, NMPK! Tp yg bes tu, bukan nak larang, sebaliknye mntk sudu kat kitorg sbb anak dia dah comot makan byk sgt! What the hell!!!

Itu kes yg sy tau.. kes yg sy tatau?!?

Bongok tatau nak cakap!!

Iyer, sy jugak tau, byk dosa sy dlm entry ni. Bkn sy tak kisah pasal dose, tp skrg ni rase marah tu terase sgt²!

Astaghfirullahaladzim..

Ya Tuhanku, jauhkan la sifat sebegini daripada memasuki hati hambaMu ini.. Amiiiiinnn.

No comments: