Google+ Followers

Tuesday, April 14, 2009

Tenuk?!

Amaran: Ini bukan perangai seorang guru yang baik, ok! Walaupun student tu sgt annoying every week, mmg tak baik la cikgu tu ckp camtu sbnrnye huhu..

Di suatu malam di Jawi, kelas Maths tingkatan 1.

Taufiq: cikguuuuuuuuuuuu..
Cikgu: Iyer..
Taufiq: Cikguuuuuuuuuuuu..
Cikgu: *dlm hati* Mule dah budak Taufiq ni..
Taufiq: Dengar la sy ckp cikgu!
Cikgu: Iyer.. kan sy dah jwb tadi.. nape?
Taufiq: Cikgu, 'tenuk' tu ape?
Cikgu: Takde kene ngene ngan maths pun soklan tu..
Taufiq: Alaaaa cikgu, sy nak tau..
Cikgu: Hishhh, cari la sendiri..

Actually cikgu dia tatau tenuk tu ape hehe.. I thought it was anteater ke ape but anteater tu 'tenggiling', right?

Taufiq: Cikguuuuuuuuuuu..
Cikgu: Ishh, tu ha, tenuk tu.. yg pakai baju ijau tu.. Tenuk la tuuu!

..sebab Taufiq pakai baju ijau malam semalam and cikgu dia malas skit nak layan dia (sungguh teruk ini cikgu!). Then cikgu dia sambung ngaja but lepas beberape minit, terperasan yang si Taufiq ni senyap.. very unusual if you ask me. Baru cikgu dia risau kot ter'offend' budak tuh..

Cikgu: *tone lembut skit* Kenape Taufiq?
Taufiq: *troubled expression on his face*
Cikgu: Taufiq?
Taufiq: Tak dak la cikgu.. kak sy pun ckp camtu, cikgu.. dah 2 org dah ckp camtu.. betoi kot noo tenuk tu cam sy?!?!

..dengan muke yg serius konpius, cikgu dia tak tahan nak gelak..

Adeh.. Taufiq.. Taufiq..

No comments: