Google+ Followers

Wednesday, January 14, 2009

Musim demam..

Iyer.. macam ramai orang lain, sy pun demam..

Dari hari Sabtu dah.. dan w/pun terdapat kelibat SH sy di hari itu, sy masih demam. (Tp smlm pun ade kelibat dia jugak sbb dia tunggu kat bwh heheh.. chumel!!! <--Gatal balik!! Hilang jap demam sy smlm bile sembg ngan dia haha.. Ya Allah Ayu!! Insaf laaaa..)

Start hari Sabtu pagi and by Ahad petang tu sy tak tahan dah wpun malas nak gi klinik. bukan takut makan ubat tau.. tapi malas nak tunggu kat klinik tu. so sy pun gi 7-11 beli ape² yang patut.. Seperti di bawah

Dan jumlah harge yang sy bayo utk semua tu menghampiri RM50. Errkk, ubat beli kedai pun mahal ek? Paling mahal Bonjela kot, RM12.90.. kenape sy rase dulu Bonjela Rm7.00 lebey je ek? Tp sebab mulut sy ade ulcer jugak, sy beli la w/pun tak setuju ngan harge yang aunty tu buh kat situ (Bonjela tak beli kat 7-11 Taman Pekake, beli kat kedai ubat kat Nibong Tebal)

Ubat batuk cap ibu dan anak ade sentimental value utk sy (berangan jap..) w/pun sbnrnye sy rase takde la berkesan sgt kot.. cume dia sedap lagi dari ubat batuk lain yang sy penah rase.
Sy beli Vicks kecik sbb sy dulu sy beli yg beso and tak abis gune sampai dia expired. Pastu 2 bulan lepas mase sy batuk² and selesema, sy sapu la kat dada sy tapi mak aiiiiiiiiiiii.. bau dia dah sgt tak sedap dan baru sy pasan Vicks tu dah expired. Sy cube lap tapi masih berbau, so terpakse sy mandi sbb tetibe terbayang sy akan tenat akibat keracunan Vicks yg expired (Imagination sy memang mcm tu.. sorry!) so sy beli Vicks kecik, so tak rugi dah len kali (Vicks beso tu masih giler byk isi time tu..)

Pastu sy beli tatau ape name dia tp sy tau name glamer dia 'kokyok'. Sy belajar gune bende ni mase kat AlMashoor. Mase kecik sy tak paham camne plaster putih ni berfungsi utk sakit pale dan sakit belakang, sampai sy try mase kat AlMashoor.. Pastu sy suke pl;ak main mende alah ni dan oleh sebab kepale sy migraine balik mase sy demam, sy pun beli la mende alah ni jugak..

Sy tatau camne tin Nescafe tu leh termasuk dlm gambo (Oppss, kantoii!! Saya tak minum la Dr Ina, tetibe je dia termasuk dlm gambo ini.. :p) tp sesungguhnye Nescafe Latte pade hari itu sangaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaatt pahit dan tak sedap dan tak menarik langsung.. dan sy harap itu akan put sy off Nescafe Latte dah pasni..

Kenape sy citer pasal ubat ye?

P/S Utk ADI
Air Cool Rhino tu ckp, "Boleh dicampur dengan air lain" :p <--Inside joke, Adi je paham

P/S 2
Ni pulak ubat sy untuk hari ni wpun sy tau sore sy masih rock

No comments: