Google+ Followers

Monday, February 02, 2009

Of friends and laughter :)

Semalam sy telah spend the day with Misa and Bart :) Sangat suke :) :) :)

The outing dah planned lame dah sebenarnye but we were supposed to go out next week. Then suddenly bertukar plan bile Misa balik awal.. so we decided that, rather than termasuk dlm the rush of Thaipusam next week, baik kuar relax² this week.. ye tak?

So pagi semalam, pukul 10.15am sy kuar umah. Actually janji ngan diorg SAMPAI umah Bart around 10.30am tp jam sy tidak berbunyi, almaklum la, perempuan mamnu' smlm. Lagiiiiiiii la tak berharap bgn awal hehe..

Otw to Bart's, I have to admit, sy sgt suke lagu Shayne Ward If Thats Okay With You a.k.a 'lagu cikebum Ayu' kate abg Fadzil hehe.. So mase tengah driving, sy pasang lagu ni dan nyanyi same². Lagu ni tak leh buat muke lain selain sengih, tatau nape.. so there I was, driving, singing, sengihing.. until I noticed the car on the fast lane beside me was slowing down with the passenger in that car pointing towards me with the largest grin. Aiseyyyy.. malu seh!

Trus tak nyanyi dah!

Then from Bart's, we went to Penang. Bart sgt terre cari parking. Klau sy, parking je kat Komtar and sanggup jalan kaki ke Chowrasta. Tapi Bart jumpe parking tepi je bangunan tu dan sy kagum hehe..

Pastu sementare tunggu Misa, kitorg round² di bazaar sambil sy berangan mencari kain ape sebagai dende Adi melangkah bendul sy ni nanti (Ohhh, Ayu sgt jahat ke? Hehe.. Ana, nak mntk Adi bg kain sutera Terengganu leh ke? Cantikkk kan hehe.. tp Adi kate dende tu dia nak bg donut je.. huh!)

Dah penat round, Misa tak sampai lagi.. so buat pertame kalinye sy melangkah kaki masuk ke Mydin di seberang jalan Chowrasta itu. Tak penah masuk so perak/jakun la kejap kannn..

Misa sampai je, trus kitorg naik ke sasaran utame: BUKU!

Tatau la baper lame spend mase kat situ, tp sempat la amik a few books. Misa plak, a bit more than a few books hehe.. My books:


Then Bart ajak makan someplace kakak dia promote. Makan dia: Popiah

..and cucur udang.. opss, cucoq udang! Sedaaaaaappp..


..air plak, belimbing for me and apple for Bart n Misa.

Dah kenyang perut, gi Prangin plak. Sian Prangin, started out as parking lot utk Komtar, then jadi Prangin Mall yang ramai org gi tp skrg jadi Prangin Mall yg tak ramai org gi dah..

Oppss, sblm tu, gi Maxim's! Kiotrang nye feveret bakery dulu.. tp pastries yg amat disukai dulu dah takde.. so we ended up beli the ice cream je..

Then kat Prangin, gi Popular (Iyer, buku lagikkkk.. :p) Bought exercise books for my students as well as buku Stepsister Cinderella hehe.. mcm menarik je mase sy tgk dulu tp blum bace lagi.. Pas puas duk kat Popular, sambil gelak² tengok budak AlMashoor (L) yg kuar outing (seriously teringat time sekolah² dulu hehe.. and sy siap check lambang sekolah diorg kat baju diorg lagi nak make sure diorg budak AL. Konpem, lambang same je ngan kitorg nye sekolah dulu hehe.. and jugak timbul satu persoalan: Sy dulu tak normal kah? Tak penah minat pun nak tgk budak² ni klau time outing wpun kawan² lain sok ngushar la jugak?!? SKRG: ngan student sendiri pun kate ensem hehe..)

.. kat mane ye sy tadi?

Ooo, pastu Misa mau cari handbag baru tp tiade pilihan yg banyak dia Prangin so Bart bg another brilien idea.. gi Jusco Perda (saje je nak lalu lalang naik bridge byk kali ek?). Kat Jusco Perda, Misa berjaya memilih bag.. tp upenye pilih je, dia takmo beli lagik hehe.. Then pegi Popular (lagik?!?!) and ternampak buku IT yang telah lame dia cari.. aiyakkkk! Baru je ckp kat diorg tak mo beli buku dahhh..

Trus melarikan diri dari Popular dan ke ladies department. Misa beli blouse, Bart beli t-shirt.. Ayu pun jangkit beli blouse hehe.. tengok² ade duit lebey dan Bart pun meracun suh beli It sbb dia tau sy dah lame nak cari..

.


Dilemma²! (Ckp pasal dilemma, jugak telah beli cekak untuk rambutku yg dah kontot!)

Tp nafsu mengatasi segalenye: :D Tadaaaa..

Then gi Memory Lane beli adiah for my student. Silap la dulu bg birthday present kat one student. Skrg, bebudak len pun asyik remindkan sy tentang besday diorg.. adeh! Sy tatau nak beli ape, ingt nak beli mug yg tulis Good Luck ke ape ke.. tp takde. Kenape ye, sy rase mase sy sekolah dulu, banyaaaaak je mug camtu? Ni, mug untuk 'Dearest Husband' ade la.. Ohh, takmo la sy, nanti student sy ingt sy nak ngorat dia hehe.. so sy beli tmpt letak pensel (I think!) Jadik la kaaannn..

Sementare tunggu ayah Misa datang, sy dan Bart pun meracun misa untuk cube Macau Egg Tart Cottage Bakery.. sedapp oooo.. dan the company I was with pun sedap jugak :) :) :)


Malam tu plak, gi umah Uncle Misa. Uncle dia own Damiral's Grill kat Bandar Perda.. tmpt feveret sy tu. Tak sangke diorg related. Damiral tu name anak dia (teringt kat Hazirah, adik my student Haziman, yang jugak ade kedai dinamekan after name her). Adik si Damiral ni plak tak bg kitorg balik. Siap pegang tangan sy tanak lepas, tarik² masuk dlm umah balik (budak tu sedikit besar ok.. Dr dia suh dia turun 8kg pun.. tp comey nak picit²!). Bile sy berjaye lepaskan diri pun, dia nanti lari balik tarik tangan sy semula.. aiiii, nape la takde org len nak kat sy sampai camtu sekali kan *sambil buat muke sedih* hehehe..

Then gi ke Damiral's untuk makan sedap hehe.. Ni makanan Misa, Ating (adik Misa) and ayah Misa..


Ni sy nye.. namenye Sexy Girl at the Bar.. Auwwwww!! Haha.. Bart tanye, "Tang mana yang sexy nye?" Hehe..


Ni plak Bart nye..


Kenyang kitorg.. rase mcm mase drive balik tu, sy tak sampai nak pegang stereng akibat perut yang sangat penuh hehe..

Nway, sangat suke.. nape la kawan² sy duk jauh sgt :( Klau tak, leh jjln selalu kaaaaann.

*Ayu ckp byk, umah Jida kat Kulim pun tak pi lagik.. oppsss!*


..and one of these days kene jumpe Misa. Terbwk balik suar Misa.. dan oohh, sy tak leh pakai sbb Misa itu size XXS :D So TERPAKSE la jumpe awak balik ye Misa :)


Okeih!! Mau jage lab.. daaaaaaa

No comments: