Google+ Followers

Sunday, May 29, 2005

Wedding Bells Part 3

Ni pun post yang multi lingual..

Semalam kenduri Nemie.. Didn't go since I had tuition.. Uwaaaa, Nemie pun dah kahwin!! We used to be close in form 1 when we were in the same dorm. I used to be her 'Dear Diary' (as she used to call me) though I can't remember much what we talked about. But I do remember that we used to sit perched on the stairs, watching the stars and laugh..

I was woken up this morning at 2am by Y***. Sleepily, I went to my phone to pick it up, tapi dalam hati, "Kalau benda tak penting, siap la dia ni kena sembur jap lagi"

Ayat pertama Y***,"Wei, sorry².. aku tak perasan dah pukul 2" <-- masa ni ngantuk lagi

Ayat kedua, "Hang tau dak A*** nak kahwin?" <-- ilang ngantuk dah time ni

Haaaaaaaaaaaaaaaa!!! What? Budak A*** nak kahwin? I told la Y***, kalau dia nak kahwin, mesti dia bagitau masa dia tunang lagi.. ni ribut takde, angin takde, takkan nak kahwin dah kot but Y*** was so certain about the news he heard that I made up my mind to call A***. Pukul 2 pagi pun, pukul 2 pagi lah..

My conversation lebih kurang canni la

Me : Hello, Assalamualaikum
Dia : Assalamualaikum <-- ceh, org bg salam dulu
Me : Wa'alaikumussalam
Dia : Hehe.. <-- gelak plak dia
Me : Wooooooooooooiii.. baik cakap betul², 21hb Augus ni, apa nak jadi?
Dia : Ape aa?
Me : Amboiiiii.. berlakon plak.. baik cakap <-- Ayu sangat garang!
Dia : Waaaaaaaaaaaaaaaaaa.. kantoi!!! Mana awak tau!!!!
Me : Lailahailallah.. bleh dia tak habaq.. apa punya kawan! Tunang senyap² je..
Dia : Haha.. Tak Ayu, saya memang nak habaq tapi tak sempat lagi

And bla.. bla.. bla.. Waaaaa.. sangat hampeh la lu, A***. Ade ke buat senyap je hehe.. Then I bombarded him with questions regarding the unlucky girl. Turned out to be B**.

Hehe, no offense but I've heard some rumours but then again, maybe kot sebab B** memang lama dah suka kat A***, so thats why what happened before, happened! Don't understand? Haha, it was never meant to be understood pun by anyone other that a select few. But anyway, I was expecting orang lain la jugak tapi jodoh kaaaaaan! Ape pun, tahniah utk A*** and B**.. sesapa yang kenal diorg, please jangan cakap what I wrote up here, nanti naya kena sula ngan diorg haha.. Then again, maybe I should change the names!! Hmm.. betul la, change the names! So kalau ade yang baca, ini semua nama² rekaan.. dah tukar pun sebab tu kaler dia lain.

Whew.. penat tukar nama!

Anyway, lepas penat menyoal siasat, I put down the phone and proceeded to repot my findings to Y****. Lawak pun ade..

Then, getting ready to sleep, trus teringat kawan² semua and baru perasan,"Apasal it seems like semua my friends sibuk nak kahwin ni?" Tetiba diserang rasa panik giler and time tu jugak sms Seti.. Hehe, Seti knows somethings about me that other people don't, so she was the first I thought of. Like I said, I got the sympathetic ear I was searching for TAPI, Seti pun 2x5 jugak hahaha.. Lama tak sembang ngan Seti, I really miss her! Guess I still have single friends around me..

Then tadi plak, datang school. Ingat nak buat keje but my pc was full of viruses, I had to take some time to scan it. Sekarang ni pun tengah scan lagi.. sangat la lembap! (Ni tumpang pc Nomi nih hehe..)

Before that A*** called to apologize. Biasa la, memang suka membuli, I started to berleter lagi la haha.. Though I didn't get the whole story, but he did promise to show me the pictures next week (huh! 10 kali janji, ade la 2-3 kali dia buat) so I'll interview him then!

Sampai kat school, trus on pc. That's when I know how bad my pc was. Anyway, tetiba Mastura called. She wanted to meet me to give her invitation card. Shaik was with her too masa tu and I heard his voice in the background. I was like, "Oh God, another kenduri!!" though I DO remember Mastura telling me about it a few weeks ago.

Waaaa.. sgt tension! Kena plak conference ngan Nazir and Ramlah.. Uwaaaa, diperkotak-katikkan diorg dua orang ni hehe.. tp bleh la gelak, lupa sekejap nak rasa tension.

Eh.. sekarang rasa okay la pulak.. But for a while from last night's call till this morning, I was again in the dumps! Rasa cam kena tinggal je ngan semua orang :'( Had a chat with Akmal just now and he gave me a good pep talk.. tapi kan Akmal, cian la kat akak, kawan yang single dah makin tak dok plak.. sangat tension. Tu blum lagi citer kat Mama, she knows A***, and kalau dia tau budak ni nak kahwin, I can just hear her saying, "Aiii, bile la anak Mama plak nak kahwin ni"

Tertekaaaaaaann <-- Tiru perkataan favourite Tanjung

1 comment:

Bai_Lunar said...

Rileks la Ayu...tak perlu tertekan....kalau SAYA KAWIN ha!time tu awak mesti kena tertekan...pasai saya ni pon set kawin lambat gak...hahahaha...Rileks...enjoy ur freedom while u still can... ;-)