Google+ Followers

Saturday, May 28, 2005

"Siap kemas rumah".. A move to a new place.. ceee, cam adventure plak..

This will be a multi-lingual post, kang ade yang kata,"Aku tak paham blog Ayu.." plak..

Mana nak start eh?

Ari ni, tahniah pada diri sendiri hehe.. finally I've finished unpacking my things! Whew, took nearly a week, just to move to another house that is IN THE SAME HOUSING AREA plak tu..

Packing took up nearly 4 days ape. Tu baru barang sendiri, tak masuk lagi barang dapur, barang rumah.. On Thursday itself, baru la nak tergedik² lap my furniture (bed, closet, chest of drawers, computer desk, study desk, book shelves, colour boxes and the list goes on). Nanti malu la kalau orang angkat, tengok benda anak dara berabuk abis. Katil pun baru nak dismantle tengah hari tu, kak Shima took up the liberty to dismantle all beds, with our help la of course (mana leh bg credit kat kak Shima je hehe..)

Anyway, thanks to my colleagues from HiTEG. Cakap kat diorg lepas Asar, memang lepas Asar la diorg datang. Zul arrived first ngan motor dia with a confused face asking,"Mana lorry dia?". Then came Man, also with the same question. Pastu Erwan plak ngan ADV dia and since the lorry had not arrived yet, I asked them to help me with my stuff. Ternganga Man bila tgk kotak² tu. Tu la, orang dah cakap, banyak barang, tanak percaya.. kan dah terkejut giler..

While packing the things in Erwan's car, Nomi arrived and helped too. Then a few minutes later, Farid and Ramlah pun sampai. So, lets see, tolak the trips I made earlier untuk antar barang sikit², my stuff saje filled up my Atos, Nomi's Kancil, Erwan's Iswara and Ramlah's Kancil. Woooowwhh.. malu weh! Banyak giler barang nye.. Heran gak, kat mana la barang² tu bersembunyi sebelum ni sebab bila nak pindah baru tau barang tu sangat la banyak! Baru Nomi tau kan, akak bukan buat citer dongeng selama ni bila akak cakap barang banyak giler hehe.. Maluuuuuu.. Nanti kalau akak nak balik Penang/Kuale, kena amik ati korang la, buat cam cadangan Nomi, konvoi reramai ;-p

There were boxes and boxes of books, things, the essentials.. Then there were bagsful of clothes. Tak kire lagi barang² merepek merapu yang lain tu. Bicycle lagi, yang sampai hari ni, still kat umah tu, in fact, still ade lagi la barang² kat rumah tu. Sikit je la tapi malas nak ambik selagi Ivy tak mai cakap nak pindah masuk dah hehe..

Around 6 kot, baru lorry sampai. Masa tu, the guys la kena kerah angkut barang. Sorry guys, but thanks! Man, Zul, Erwan ngan Fawid budak kecik.. Nasib baik la they all ni rajin. Campur lagi RA kak Kathy, Wong.. and then ade Lekuk ngan Polo from Bahan. Meriah la jugak hehe.. Kak Zura and Kak Zai, unfortunately sampai masa barang dah habis kena angkut.. tactic le tu heheh..

Dua kali trip jugak la lorry tu. What with ALL our things. Come to think of it, barang kitorang yang sangat banyak tu, macam la nak menetap kat sini pun. Kot ye pun, kak Kathy je la kot.

Sangat la malu bila semua orang (Nomi, Lekuk, Ramlah, Polo) tanya, "Kenapa tak kosongkan fridge?" Uikk.. I looked at kak Shima and she looked at me, "Kena kosongkan ke?" Haaaa, kan dah kena gelak ramai².. Benda basic cam tu pun tak leh fikir logically.. Maluuu lagi..

Dah habis angkut barang, jemput la semua orang makan bihun kak Fauziah yang very delicious tapi pedas giler nak ******! Hehe.. Tapi sebab everyone kata sedap, ngan muka tak malu la memasing sibuk nak mengaku dia yang masak. Habis tu, siap ade yang tapau lagi.

Lepas makan, since the guys were still here, we bullied them into pasang katil. We had 3 beds, so it was 3 times the work. Zul and Fawid helped with mine, then Ramlah came along to tighten the bolts. Siap cakap kat Ramlah, "Kalau akak punya katil roboh, malam ni gak cari Ramlah" Then, susun la skit bilik tu, since my stuff was the most, pening gak la fikir nak susun bilik canner. Yang best tu, masa tu, salah letak katil, kaki mengadap kiblat. I realized it ONLY after everyone went home so terpaksa la susun bilik balik sensorang.. uwaaa, berat!

Then, that night, the three of us, me, kak Shima and kak Kathy 'attacked' our belongings! Semua benda nak kena unpack balik. Penat giler. Memasing barang berkotak² (w/pun mine la yang bg malu sekali hehe..) Around 11, kak Shima was up to the motion of going to 7-11 for drinks so all of us lepas mandi, beramai² la cari air.

First night, I couldn't sleep. Still teringat rumah lama kot. The next morning, bangun Subuh ngan sakit kepala semua cukup then lepas a long nap, sambung kemas barang yang banyak giler. Ada one moment tu, siap panik takut barang tak muat nak masuk bilik tu haha.. Bodo giler la Ayu ni hehe..

But now, FINALLY, everything's in order. Baru nampak cam bilik. Tido pun dah boleh lena dah. Gebu pun dah siap cari boyfriend (sibuk je cari bf, ni, kakak² ngan mak dia kat umah pun takde bf, dia dah berlambak.. teruk punya Gebu.. nak cari bf, cari la yang senyap, ni cari yang suka nyanyi memalam, rasa nak curah air je tiap kali bf dia datang) w/pun first day tu dia cam sangat confused kenapa kitorang nak pindah. Gebu psycho haha.. Took her a few days to adapt to the new house. Nak bersuara pun tak berani dia. Tapi semalam, dah siap masuk bilik semua orang, berleter pagi² cam dulu gak bila makanan dia takde so I guess, she's ok dah!

Anyway, thanks so everyone yang tolong hari tu. Without you guys, naya jugak la kitorang nak pindah.. Muaaahhhhsss, sayang korang!

P/S utk Nazek (kalau dia baca)
Nahh.. amik.. blog dlm BM.. satu sbb kenapa saya tak suka tulis dlm BM sbb nnt pelik la.. org lain semua kalau tulis, mesti ckp 'aku'.. saya mana reti cakap 'aku'.. kalau tulis blog buh 'saya' kang, rupe cam karangan budak sekolah plak hehe.. Cube cari, ade tak perkataan 'aku' kat atas ni? Tak reti aaaahhh..

4 comments:

kari_ayam said...

hahaha..byk nyer brg dia..nnti nak
balik kuale kena la sewa gerabak keretapi muakakaka...agaknya keratapi tu pon terkezut thp gaban..wacha......

Ayu Ikhwani said...

Haha.. Shhh, jgn cakap kuat².. maluuuuuuuu

kari_ayam said...

kami tak ckp..kami taip jer..heheheh

Ayu Ikhwani said...

Cesss.. loyar buruk plak budak jersi no 16 nih :p