Google+ Followers

Monday, July 28, 2008

First time.. Lifehouse?

Ok la.. lame attempt at a joke for the title there. Tp seronok jugak nyanyi lagu ni di kale diriku tiade idea untuk memulekan progress report for Dr Farhan.

Anyway.. sound familiar? Somehow, agreeing with Ana and Mael, this tag sounds and looks familiar but when I went through the recent entries, there were no similar entries so I guess I'd amuse myself answering these questions :)

1) 1st time naik kapal terbang
Must be when I was 2.. Ikut Abah gi UK for his PhD and Mama pun buat degree dia kat sane jugak mase tu.. There were four of us including Iwan. Adi was 'with' us.. kinda! Made in Malaysia but manufactured in Newcastle hehehe..

2) 1st time beranak
Aiyak!! Diriku tiade jawapan untuk soalan di atas :D

3)1st time gi overseas
Same answer as in Q1. Tapi kalau kire, saya lahir kat Penang and for the first two years of my life duk ngan arwah Pah and Tok kat Kuale Kangsar.. so klau perjalanan balik Kuale itu dikire 'oversea', maknenye time baby dulu la 1st time saya gi oversea :p

4)1st time duduk jauh drp family
Kulim.. heheh, jauh beno la tu, Ayu! Mase matrik nih.. Ishhh, kire jauh jugak tu.. kene naik bas gi Jetty, then kene naik ferry, then kene naik bas ke Kulim. Byk la tu..

5)1st time kerja
Ohh, terase diri sangat kerdil di sini. If kerje in sense of 'KERJA', tak penah!! Tapi klau jadik RA then RO jap pas degree, then tutor tempat tuition for the past 5-6 years and sekarang RO balik before daftar for my PhD this Friday.. erkkk, bleh kire as kerje ke tu?!?!

6) 1st time rasa diri gemuk
Hmm.. secare jujurnye, saya tak penah rase kurus pun.. Uwaaaaaaa.. no wonder sgt low self-esteem!!

7)1st time bercinta?
Ahahahah.. *gelak sampai tak leh jawab* :p

8)1st time rasa diri cantik??
Actually jawapan same seperti Q6.. tp cam tipu je sbb sumer org mesti penah at least rase camtu sekali kan? So I'll say time darjah 2, masuk tarian Inang ramai² ngan kawan² lain n cikgu buh makeup tebal gile.. Rase lawo kot time tu but I guess klau tgk gambo time tu balik, mesti rase cam opera cine ke ape ke eheheh..

9)1st time masuk cinema
Umor berape tak ingat, but it was either mase tengok Teenange Mutant Ninja Turtle (movie dulu, bukan yg baru tunjuk aritu!) with Abah, my siblings, Ayah Chor and his children.. OR mase tengok Batman (jugak bukan movie yang baru tu.. tp tak ingat dah movie Batman yang mane ntah!) with Abah and my siblings! Mase tu tengok kat cinema style Capitol tu jek.. mane de GSC ke ape ke lagik time tuh..

10) 1st time admitted in hospital
Alhamdulillah lah belum lagi..

No comments: