Google+ Followers

Thursday, July 10, 2008

Camne nak bg puas?

Ughhh.. hari ni Ayu berpuasa, tp pagi² lagi dah rase nak marah..

2 or 3 days ago, I woke up for sahur. I wanted to make some grilled cheese sandwich (Adeh! Trus je perut bunyi..) so I heated up my trustworthy wok while I went to get the bread, shallots and cheese. When I went back to the stove, I noticed the flame looked different. When I peered closely, it turned out SHE HAD BROKEN MY STOVE TOO!!!

Mak aaiiiiiiiiiii.. Incredible Hulk muncul lagi! Trus je perasan bau gas and I really wanted to strangle her. Camne la bleh bg mende tu patah.. no wonder she's suddenly cooking on 'my side' of the stove and memandai je ubah my pan to 'her side'.. Ya Allah! Sabarkan lah hati hambaMu ini.. Masak ke buat ape pun Ayu tatau..

So this morning, woke up and found out dia sahur gak. I guess I should've ignored her tp dalam hati sikit kecewe. After the 'incident' sikit pun dia tak mintak maaf.. even when I smsed with capital letters to show I was mad, dia bleh reply with a laugh. Abg Fadhil kate, my fault is I'm hoping she'd apologize. Tp seriously, takde rase bersalah ke dalam hati.. paling tak pun, takde rase malu ke?

So pagi tadi, realizing yang dah berhari dah I marah, I thought I'd write a note and tinggalkan atas meja for her. Yea yeahhhh, Ayu not only tak leh face dia sebab marah, tp jugak sebab Ayu pengecut, tak tau camne nak terangkan perasaan marah dengan tenangnye bile face to face. Takut kang I say/do things I regret jugak..

I guess a bit harsh jugak la. I reminded her that I don't even ask half of the rent from her.. and bills semua tu I yang bayar. Ikutkan hati nak je ungkit pasal gas la, dapur la, sink tap yg dia patahkan tp sampai skrg tak ngaku (C'mon la, kami 2 org je duk dlm umah tu and it wasn't me!), pasal conquer MY fridge and tv and washing machine (Sib baik tak jadik beli washing machine baru aritu tau!) and semua tu.. tp biarla.. I just told her, "Berpade² lah.."

Then when I went outta my room, tgk note tu dah takde (dia pun dah kuar). Tatau la masuk ke tak dalam kepale dia tu.. harapnye masuk la. I'd hate the last few weeks dia kat umah ni with us being hostile (Okay, Ayu sedang being hostile pun.. but can't you just apologize?! Klau orang lain kene, rasenye dia dah kene halau dari rumah dah.. serious! Pengotor sgt camtu, sape tahan! Oooo yuck, now my tummy mule rase nauseous balik!!)

Okay².. dah kurang pahale puase hahahaha..

Btw, sape dpt promo Secret Recipe tu, pegi lahh.. cheap ah.. 1 chicken chop meal (3 choices) with Iced Lemon Tea and klau campur taxes, you only pay RM11.50..

*Tolong la org Secret Recipe menyedari betape Ayu mempromo kan diorg hahah..*

No comments: