Google+ Followers

Monday, August 25, 2008

Mael's tag..

This is an old tag (Ayu ni suke je ckp old tag.. bukan nak wat awal² tu..!) Saje simpan (lupe sebenarnye.. bukak je blog, dah lupe nak update ape.. penyakit tua.. adeh!) Anyway..

Nama-nama timangan oleh org tersayang.

  • Ayu - most used nickname which I share with a million other people haha.. C'mon, sape kat sini tak penah ade at least ONE friend name Ayu?
  • kak Yong - for my brothers and sisters alike-with and without blood relations :)
  • Ayong - my lil sister Annisa calls me this sebab pelat lagi tatau panggil kak Yong.. Izati jeles haha..
  • Ikhwani - fav of Cikgu Pah, my add maths teacher. She always seems to stress the 'niii' in the end
  • Idayu - mostly used by those who don't quite know me
  • Ida - there was this mak cik who used to call me this everytime she saw me
  • Nur - Hahah.. this by someone who refused to call me Ayu, kunun wanting to call me something other than what other people call me
  • Wani - jugak mostly my teachers at AlMashoor.. and kak Ros used to call me this before I asked her to call me Ayu
  • Tomato - Syida always called me this as was so prone to blushing at the slightest things!
  • Bulat - nick name used by my dear 'cousins' Toroque and Yokies yang telah dijangkiti ke Salam and Bebe. Pastu, tak cukup ngan budak EE, diorg ajo plak budak Awam panggil camtu.. cetttt!!! Tak silap, this nickname originated from Tok Wan..
  • Ketot - Stopa mengong!
  • Spidergirl - Hmmm..

Updated: I once wrote an entry on my nicknames here.

Anda seorang yang...

  • Giler clumsy - Ughhh, I'm wondering if I'd ever grow outta this trait!
  • Tak tahu beza kiri dan kanan - Hahah.. and I become the butt of jokes among my family and friends because of this!
  • Loves day dreaming a tad too much
  • Suke buat bende tak fikir dulu.. pastu nyesal! - On a lot of serious things, tapi on funny things pun ade. Yesterday was on the phone with someone, dalam gelap sebab malas bukak lampu, while my hand was playing with something. An hour later, pas letak phone and on lampu, I realized I was playing with a tube of henna, thus the orangey right hand (Quite terang la sebab henna tu duk kat tangan dekat sejam kaaaan!) I'm displaying today hahah.. Giler buruk tangan ku hari ni!
  • Ketot!!
Insan teristimewa. Describe apa yg membuatkan die terlalu istimewa di mata anda.

  • Family - Depending on your point of view, they are a blessing and a curse, nak tanak, you're stuck with them heheh..
  • Friends - Kate abg Fadzil, I love my friends because of my name :)
  • Nak tau lagi ke..? Hahah..
Makanan favourite anda.
Hmm.. this is hard!!!

  • Koay teow goreng/Char Koay Teow - pendek kate, adik beradik koay teow yang tidak bersup
  • Nasik ayam especially nasik ayam Halimah Bachik in Tronoh and nasik ayam Periuk Besar in Kulim - now ade branch here in Pt Buntar tapi tak rase lagi
  • Nasik apetah at Lot 10 Taman Maju, Tronoh.. sedap giler! Ade ayam masak cam sweet n sour gitu..
  • Homemade chicken pie Sg Ara mariiii.. hehe..
  • Almost entire menu of McD's
  • Sharil's chocolate cake.. giler dah ketagih ni!! Secret Recipe pun kalah..
  • Nasik beriyani kedai Nuar
  • Nasik goreng ketam Juru
  • Nasik goreng hailam Bangkok Tomyam, Bayan Lepas
  • Nasik lemak kuning Pt Buntar - not exactly sedap giler.. tp sebab serve panas², dia jadik sgt yummy!
  • Cheese Naan A.Rahman
  • Tosei masala and puree kedai Nuar
  • Pegedil mak Bart buat - gi raye umah dia pun mntk kat mak cik nak pegedil hehe..
  • Chicken satay - especially klau ber'gang' ngan Salimin carik satay!
  • Murtabak Pak Ku in Penang night market
  • Kuah kacang+perut by arwah Pah Chu
  • Mee Rebus Ramli in Ipoh - the only mee rebus I could eat hehe..
  • Tok Chik's rendang - pagi raye, byk giler rendang kat umah dia, paling kurang mesti ade 3 jenis
  • Keli bakar tepi sungai, air asam dia byk jenis ooo.. - apetah name kedai nye tu.. Ibu kot?!
  • Erkkk.. kan dah kate its hard. Byk sgt dah niiii..
Favourite color

  • Blue
  • Pink
  • White
Favourite songs
Ohh.. giler banyak!

  • Currently tengah dengar balik lagu² Westlife yg lame, 1st album! Entire album pun suke :) Found the CD two nights ago. Kinda bitter sweet find..
  • "Why do birds suddenly appear.."
  • From Ana, "I can't smile withouuuut you.." hehe..
  • "Rainy day", "Irresistable", "Breathless", "Don't Say You Love Me", "All the Love in The World" by The Corrs tp Rainy Day paling suke, lagu chumel!
  • Tak mo list la.. byk sangat huhu..
Sikap yg membuatkan anda stress.

  • Bile diri sendiri mule emo..
  • When other people make me late - klau setakat nak gi jejalan, takpe la jugak. But when i'm late for work sbb org len, sgt la bengang!
  • Bile duk ngan housemate yg bg tension hehe..
3 bende yg mesti ade dalam handbag anda....

  • Purse (wajib!!)
  • Spectacles - in case kene drive at night!
  • Wet wipes
Kali terakhir anda menangis beriya-iya....kenapa??

  • Hmm.. 2 nights ago.. :( Ade kene ngene ngan listening to Westlife today haha.. -no wonder I had a lousy weekend, huh? Tapi thanx to Adi sbb mau layan kakak dia emo..
I wud like to tag:

  • Mael
  • Ana - saje buh name depe w/pun depe la mulekan tag ni :p Bg nmpk byk name haha..
  • Adi - budak pemalas jawab tag :p
  • Amer
  • Ayeen
  • Pojie
  • Nomi - jangan buat tak nmpk tag ni :p
  • Dr Ina
  • Dr Dzul
  • Sentot - yang menggunekan alasan lupe password blog dia!

No comments: