Google+ Followers

Thursday, September 18, 2008

Ayu sgt marah!!!

Bongok giler..

Pagi tadi dtg school, dah plan dah kerja. Siapkan surat pasal penangguhan GA tu, then buat surat wang pendahuluan untuk FRGS Dr Farhan, pastu set meeting for Alumni PPKA next month and bincang ngan Wesam pasal CEC and AWAM 2009 tahun depan punye. Then dah plan, nak buat tag Ayeen or Dzul and one more entry pasal berjalan² ke Jusco smlm.. Dtg school dah sengih² dah ni..

Sampai kat meje, tgk ade titik² air nescafe/teh tumpah atas meja. Konpius gak, mase bile plak saya minum ni. Teringat gak Selase aritu mmg tak pose (oppppssss..!) and ade la minum air tin Nescafe (oppppsss lagik!!). Rase malu nnt kantoi, lap la senyap².. then..

Atas keyboard pun ade air tumpah..

Kat monitor pun ade ader terpercik..

Then surat dari IPS yg Dr Midi bg aritu pun kene tumpah air gak..

Mule la nak marah.. "Ni sapa bongok gi minum tmpt org ni?!?!" (Iyerrrr.. sabar Ayu telah hilang di kala ini!!)

Abg Fadzil pun dtg menyiasat. Tatau sape the culprit tapi mase tu malas nak marah sgt so gelak² je ngan abg Fadzil tuduh dia.. Kitorg wat kesimpulan, ade la mangkuk I**n mane tah tumpang minum pastu tak sengaje tersembur.. Euuuuuwwwwww!

Then pusing je belakang..

Grrrrr, Incredible 'Ayu' Hulk telah muncul!

Giler tul.. penuh dinding cube ngan air tu.. Bayangkan, bukan satu dinding cube tau, tapi penuh DUA dinding cube. Bongok giler! Mmg nak kene la sape buat ni.. sakit ati. Dah la saya mmg lekat kad² birthday org kasik kat dinding cube tu, abis kene. 'Sign' Happy Birthday Ayu yang Puga buat pun abis rosak kene air tu. Kotak² biru kesayangan pun abis kene. And nampak sangat dibuat dengan sengaja sebab penuh dalam cube tu. Dah la pi tuang kat PC ngan keyboard, memang bongok!

Dan mulut Ayu seperti murai pagi tadi hehe..

Dah la geli sbb membayangkan.. ugghhh, tak yah sebut la. Tu Ramadhan ngan abg Fadzil punye bayangan hahaha..

Nway, pastu semua org tau la. Then Iz excited dtg tanye pasal 'case' baru ni.. dia kan skrg mmg agak berperang skit ngan diorg. Pas citer kat dia, dia gi balik cube dia and tak sampai seminit, kitorg dengar dia jerit..

Ape lagi, lari la kat tempat dia. Upenye lagi bongok.. ade org tuang air tu KAT DLM PRINTER DIA and kat PC dia jugak! Mmg cari pasal la org² padang pasir ni..

Then Dr Bad, Dr Azam and abg Junaidi dtg bilik ni (time ni org gi jejalan kat Pt Buntar.. opppsss lagi hehe..) and amik gambo sumer kerosakan. Diorang nak file kan report.. yeay!! <--Maksudnye, Ayu malas nak file report sendiri heheh..

Skrg ni cam dah sejuk skit.. tu pun sbb dapat nasik ganja idaman hati yg lame dah nak beli. Tp bile tgk cube balik tadi, ade gak skit rase geram kat diorg ni. Dtg tmpt org, hormat la skit, ini tidak! Cari pasal je..

Uhhh.. tatau la diorg ni! Harapnye esok hati ni takde la rase marah sgt dah.. penat oooo marah seharian. Cume ade rase bes skit sbb akhirnye parcel telah sampai ke tangan tuan(²)nye..

Aiiii, sabar lah wahai hati yang kurang sabar..

No comments: