Google+ Followers

Thursday, July 05, 2007

Yesterday and today

Malam semalam, otw ke tuition, tetibe teringatkan Sentot.. tatau nape..

Then.. Teet.. teet.. teet.. aisey, msg masuk plak mase tgh drive ni.

Tengok², memang cik Siti Nur Baizurah kite yang anto.. silap, PUAN!

Dia bgtau dia suke lagu Maroon 5 yang lirik ade dlm blog ni a few entries ago hehe.. mesti la besh, sebab tu la saya masukkan kat sini, Baizurah :) Nice song kan.. and nice lyrics too!

Dia forward sekali this message I wrote to her yg dah berkurun, mesti time dia baru bertunang dulu coz it sounded something like this, "Tengah dating hahaha.. lagipun tak mo kawan ngan org yg dah bertunang =p"

Sekarang awak dah kawen pun Baizurah.. tp message tu ade lagi ye :)

-------

Then mase kelas, ade budak baru masuk.. well, so I thought la! Turned out, budak yang penah I ajar last year.. tp mak oiii, suda tinggi!!! Heheh.. dulu Afif tu selalu je giggle dalam kelas, selalu kene tegur, then songkok plak tak pernah lekang kat kepala. Tetibe semalam, dah la muke dah lain, songkok pun dah takde. When I asked him, dia sengih je kate, "Dah ilang la, teacher!"

Tapi serius, tinggi giler dah dia.. dulu ketot je.. (kate kat orang, Ayu ni tak sedo diri tul hehe..)

-------

Pas kelas, gi tuition, nak on pc tapi nmpk Remy tgh sibuk bace thesis Erwan hehe.. Dia takut viva dia, pastu bace thesis orang lain plak. Bace plak thesis yang examiner punye, mesti la byk correction, saje nak menakutkan diri sendiri la budak tu..

Saje sembang ngan dia.. last², tak sempat bukak pc pun. Then ajak Abdullahi makan and diorg sibuk la sembg pasal viva coz Abdullahi pun Jumaat ni kan. Minggu ni memang minggu viva. Diri sendiri pun rase cam teringat je time viva dulu, camne tak leh tido nye the whole night hehe.. malam ari Selase tu pun tak ley tido.. cam lawak, orang lain yg nak viva, tapi Ayu yang tak leh tido whole night heheh.. cam replaying my own viva :D

Balik minum, bukak pintu and comment la kat Remy, "Awat rasa lain ja bila bukak pintu ni?". Then baru perasan, pintu dah tak bising laaaa.. Heheh, kate Remy, ade orang dah buh minyak kat the door, so skrg, takde la bile nak kuar bilik postgrad, satu bilik tu leh dengo bunyi pintu yang cam spooky house punye pintu je..

-------

Pagi tadi plak, bangun kul baper tah. Sempat anto satu message then ttido balik.. bangun.. tido balik.. ish, dah jadik malas balik. Sampai la dapat this mimpi.. Erkk, tak suke la mimpi² camni..

Like the dream I got a few months ago. Tapi mase mimpi yg dulu tu, I datang kat school tgk orang bace Yassin for a friend and I was the only one yang tak leh accept ade kawan tu dah takde, jenuh sumer orang pujuk suh accept but I didn't want to. Siap marah sumer org lagi sebab cakap camtu and bgn² tu tgk mate pun basah sebenonye, nangis betul plak jadi nye.. tp mimpi kali ni cam bende same jadi.. bezenye, Ayu dah boleh accept (the same friend plak tu yang dikatekan dah takde) dan tengah bace Yassin, tapi orang lain plak sumer tak leh accept and tanak bacekan Yassin.. sampai nangis² dalam mimpi tu ajak sumer org bace Yassin. Tapi sumer orang tanak.. :(

Astaghfirullah! Tak mau dah mimpi² macam tu.. lege sangat bile bangun and sedo bende tu tak betul. Trus tamau tido dah pastu.

-------

Bawak bekal gi school sebenonye. Grilled cheese and tomato sandwich, first time wat gune kuali hehe.. tp ni memang antara my favourite sandwiches :D Tak gi ikut diorang lunch pun, w/pun Fared tersenyum suke sebab abis viva, makan je bekalan (rase cam sekolah² dulu balik plak)

Then, dalam petang tu, tetibe Dgon msg suh turun. Upenye ade kenduri durian kat lab Geomatic hehe.. bes²! Ayu sangat jarang makan durian sebenonye.. tp bile mam ramai², macam menarik kan :) Technicion, kerani², lecturer² and muke² nyibuk kitorg memenuhkan lab tu.. panggil Remy sekali sbb tau dia antu durian skit.. Kak G ngan kak Hafsah wat bubur kacang campur durian, then sapentah bwk pulut sekali.. tp Ayu amik durian 2-3 ulas je hehe.. seronok tgk org makan sebenonye.. Duk gelak² ngan kak Ros yg duk usik Shahril yg sopan itu :D

Tengah² makan, Dr Farhan pun join.. aiyak! Heheh.. he's my mentor, the best I ever had tapi selalu je takut jumpe dia hehe.. Abg Shidi ampeh, saje panggil name org kuat²! Hahah, sian Dr, nape la student dia ni suke lari dari dia ek? Padehal, kunun nak smbg PhD ngan dia.. Ayu²~~

-------

Hmm.. sebenarnye tak paham je tujuan entry ni hehe.. and jugak tak paham, nape entry ni dalam BM ye?

No comments: