Google+ Followers

Monday, June 20, 2011

Dia buat balik daaaahhhhh!!



I'm pissed right now.. Major pissed! Sakit ati tak abis la ngan cikgu-pasan-bagus-tp-cam-bangang nii <--Okay, excuse the French here tp sy tak tahan laaaaa

Remember the Teacher from Hell I complained about almost every year? Yg perasan just because he's a real teacher, dia la cikgu paling bagus dlm dunia ni and just because I'm not a real teacher, sy la cikgu paling bodo dlm alam ni? Grrrrr.. marah tul la ngan mangkuk ni!

Today I had my usual Monday class in Pt Buntar, students in Form 1. Tau la kan, budak Form 1 ni pasan dah besar so agak la jugak bising nye TP TAK PENAH LA PI KACAU KELAS LAIN YG BAAAAIIIKKKK LA SGT TU! Paling kuat pun, kacau their own classmates je la pun.. ade ke bongok nak pi kacau kelas lain. Tarak akai punye cikgu <--Haha.. nape sy rase lega ckp bende ni eh? Don't get me wrong, sy rase ni 1st time kot sy ckp org takde akal! But serves his royal ass right!! Marah tak abis lagi ni!

I taught thme about Basic Measurements and gave them a few questions to finish while I sat just outside the door of my class to watch them. Tetibe TFH ni bukak pintu his class and giler dok marah my students. Sgt marah hokey..

Ade ke pegi warn budak² dia nak tampar muke sorg² sbb dia tuduh my students KACAU BUDAK KELAS DIA! What the hell?!?! Budak² kelas dia yg dok masuk my class kacau my students ok, but because I think they're trying to be cute, sy TAK PENAH MARAH PUN BEBUDAK TUHH!

Ni tetibe budak kelas sy tak kacau ape pun, dok tuduh cam bangang! Giler ke ape tah dia ni.. sewel!

Nak tambah kan marah, he said, "Sy tak kira la cikgu kamu ade ke tak dlm kelas, sy tampar jugak!" What the hell ngkau ni.. nak marah sy punye student dah satu hal dah, pastu nak tunjuk sgt tak hormat kat sy as colleague pi cakap macam tu kat budak² tanpa address kat sy yg berdiri just at the door. Mmg panas hati betul sy tadi.

Seriusly dia ni, apasal tah dok cari gaduh ngan my class every year. Dia ngan kwn dia sorg lagi tu same je bangang! Not all male teachers yg ajo sekolah rendah camtu tp sy dah jadik cam chop je diorg camtu sbb cikgu len relek je. Dulu, this same teacher gak yg marah kerani sbb TAKDE STUDENT NAK AMIK KELAS DIA! Hambik ngkau.. Students pun tak suke tp dok tuduh kerani sabotage kelas dia. Bongok ape tah..

I can only sedapkan hati with two things je:

1. Dia dengki la tu my students are close with me when his students sumer kecut ngan dia. Yg amik kelas dia pun students yg daftar lambat and kelas lain dah penuh (Hambikkkk!! Dia ingat sy tak penah dgr ke org cerite camtu pasal dia)

2. In class tadi, ALL OF US got a note from Cikgu Arun menegur beberape cikgu yg suke dtg kelas lambat.. and what do you know, dia ni mmg kaki dtg lambat pun kat kelas! So dia terase la tu (no names were mentioned punnn) pastu nak lepaskan geram kat kelas sy plakkk.. budusssss!

As I was going home, I saw him with his stupidness-at-same-level friend <-- Ye sy marah so sy tgh tak pk dua kali ape yg sy tulis ni!

This bongok teacher sent me an SMS on Teachers Day. Ok la, sesame cikgu wish kan.. Cikgu Arun pun suke anto SMS kat sumer cikgu² dia wish Teachers Day. But then, 2-3 jam sekali dok sms tanye soklan bodo² that really made me uncomfortable.

Why?

1. Cikgu tu dah KAWEN

2. He made me feel cheap plak sbb when he sent that 1st sms, sy layan! Nyesal! But seriusly sy jumpe wish balik je kat dia punn.. just like what I imagine everyone else would do

3. His daughter was MY STUDENT 3 YEARS AGO!!!

Ohh.. yg ni mmg horror la for the whole time it lasted. He'd try calling me wpun sy tak pernah jwb calls dia and continues texting me 2-3 jam sekali for weeks wpun, jugak, sy tak reply dah. When he started commenting on how I looked on a particular day or about what I was wearing, sy mmg panik giler. Even mntk tolong kat Rashid to pretend to be my boyfriend and pick me up at the tuition centre (Sowi Mahirah, akak pinjam boyfriend awak jap huhu..)

Finally when he kept harassing me and made me sgt nak pakai baju itam berkabung je pi kelas sbb dah sgt geli ngan sms² dia, I replied saying, "TOLONG DELETE NUMBER PHONE SY.. TERIMA KASIH!"

He was quiet for a week but then sambung balik. Dok begging me to answer him la ape la yg made me sgt geli and sgt kesian kat wife dia as well as sgt takut klau wife dia tau sbb konpem la dia akan ckp kat wife dia sy yg kacau dia kaaaaaannnn pastu nnt sy plak kene pecat ke ape ke, nanti mane sy nak cari duit?!?! Dasar lelaki tak sedar untung dah ade wife baik!!!

In the end, I didn't actually ask him to go to hell (tho I soooo wanted to!) but I replied, "NI BANGANG NAK MAMPUS KENAPE? DAH SURUH BUANG NUMBER PHONE. BUANG LA. BUDAK KECIK PUN PAHAM, TAKKAN ORG TUA TAK PAHAM KOT!!!"

Harsh, I know! Tp bile sy ckp elok² takmo paham.. Okay, sy tau, sy pun tua jugak hahah.. tp dia lagi tua kot klau sy dah penah jadi cikgu ANAK DIA!

So understand now why sy dah chop 2 org yg bangang ni. When I saw both of them sitting together, meluap² je rase. Seryes menggeletar sy tahan marah tadi kat TFH tu mase dia marah kelas sy sesuke ati dia je.. mcm bagus ehh ngkau! Blah aaaaaaa..

Okayyy.. nape bengang sy tak ilang lagi ni eh? Should ilang la skit bile dah lepas gini kan?

*Gulp* Ohh, sy tau nape.. sbb lum solat Isya lagi.. balik² trus on PC nak lepas kan marah.. Oppsssssss..

7 comments:

nadyasupra said...

first of all, woahhhh ganas gyle gambarrrr!
second thing .. EWWWWWW!!
dier saje je nak menunjukkan kekuasaan dier yg tak berapa nak berkuasa tuhhhh . padahal kita tahu yg dier geram sebab tak dapat cikgu..

hishh . saya yg dok membaca nih pun dah rasa nak lempang, inikan cikgu yg mengalaminya . cikgu patutnya save semua txt yg dier penah hantar , so that, apa2hal jadi, setidak2nya cikgu ada bukti .
kalau cikgu rasa tak selamat lagi, tunjuk semua txt kat mana2 cikgu kat pusat tuisyen tu yg cikgu rapat . takpun, gitau ncik arun je !

gilosss nak mamposss betul .
sheeeesh! see see, saya plak yg terjadi legal advisor cikgu .
hahahaa

Drama Mama said...

oh goshhhh!!!! macam2 feel manusia laaa kat dunia ni. be careful ayu...takut diorang niat tak elok ja nanti. take care of urself tau!

Ayu Ikhwani said...

Nadya: Oppss.. jgn salah paham. 2-2 ni org yg berlainan tp 2-2 ni tua giler dah ni sbb anak diorg pun sy penah ajo at least 3 tahun lepas and you know kan, sy bkn ajo bdk kecik, sy ajo teenagers. Yg TFH tu the same person in the entry yg awak komen gak tadi.. yg sorg lagi ni cam kwn baik dia kot sbb selalu pas kelas diorg dok minum sesame kat bwh tu.. sy nmpk diorg duk sekali aritu la lagi dok rase cam menyampah giler.

Actually yg pasal text tu sy nye junior si Rashid (yg nak berlakon jadik BF sy tu.. tall, big and dark, hokey hahah.. kasik gerun skit) pun pesan suh sy save tp awak pernah tak rase cam sgt geli with a text that you can't even save it in your phone sbb rase cam tercemar duli abis your phone ngan ayat² geli camtu?

Bai: Tu la pasal.. sy smpi skrg dok pk.. ape sy buat yg cikgu sorg tu pasan sy mesti mau kat dia? Its insulting to think that he might expect me to want him coz I'm single.. budusssss! Anbd yg sorg lagi tu pun sy tak paham, ape la dendam dia ngan sy padahal we don't actually cross paths ke ape ke

Insyirah's mOmmY said...

Haha..kita ada pengalaman yg hampir serupa la ayu oi....org mcm depa nih, kalo kitacdh tk layan mula la wat peel carik gado, but them sabo yelkkk..p/s : awk dh delete akaun fwcebook ka?

Ayu Ikhwani said...

Un.. sudah lame tidak nmpk anda dan blog anda hehe.. sy skrg jarang online sgt pun, and just go through blogs yg masuk dlm sy nye following list, tu kot yg terjarang sgt tgk awak nye blog.. upenye suda rajin ye anda upodate.. dulu asik bukak entry yg same je =p

Sy tak delete.. just deactivate for a while.. mengalamai tekanan jiwa skit hehe.. =p

Insyirah's mOmmY said...

Haha.... Hm.. Tuh la nmpk sgt tgh takder keje sementara ini tuh update blog... Well pasai pa lately nih mnyk sgt entry upset ? Masalah jiwa ka? Cpt2 Activate facebook balik

Ayu Ikhwani said...

Ahaha.. a'ah, masalh jiwa.. rase cam nak check in mental hosp kooottt.. nnt sy activate balik, right now need to sort out my feelings jap.. ade FB bhy, sumer bende kang sy nak update haha..

Btw, Syirah dah beso yee.. sgt chumel dia pakai baju martial arts dia tu