Google+ Followers

Monday, April 14, 2008

Cinta dalam Hati.. and adios to Dgon!

Okay.. laugh at me! Haha, I'm not sure if this is an old song ke new song ke but only recently selalu dengar kat Fly. And yes, I DO know Ungu ni lagu dia cam typical, you listen to the beginning of the song and you suda boley tau ini lagu Ungu but say what you want, I'm listening to this song repeatedly sekarang.

Kirenye lagu With You sedang sedikit di abaikan buat sementara waktu, thanx to Sharil yang w/pun telah tolong carik kan lagu ni, tp juge telah mengutuk Ayu dengan menyatakan perasaan kasihannye pade Choong and abg Fadzil yang akan terpakse dengar lagu ini berulangkali sampai Ayu boring heheh..

Mungkin ini memang jalan takdirku
Mengagumi tanpa dicintai
Tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia
Dengan hidupmu, dalam hidupmu

Telah lama ku pendam perasaan itu
Menunggu hatimu menyambut diriku
Tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah
Bahagia untukku, bahagia untukku

[Reff:]
Ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu
Meski ku tunggu hingga hujung waktuku
Dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya
Dan izinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
Tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
Dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejap saja

Juge di hari ini, ingin saya nyatekan perasaan sedih saya kerane terpakse berpisah dengan seorang insan yang istimewa dalam hidup saya iaitu salah seorang adik saya dia sini: Nurulhuda Mat Kilau a.k.a Dgon.

On Friday, I decided to go to the pasar malam so went outta the school around 6 just to find it pouring outside. Make telah berfikir untuk pergi drive-thru McD kerana suda lame tidak makan McD (Ayu tipu.. baru makan 2 minggu lepas ngan kak Shima.. and satu mase dulu, 2 weeks was too long for me to NOT EAT at McDs hahah..). Then, otw, felt like since it was Dgon's last day here, ingt ajak je la dia makan kat Key's Char Koay Teow (last time makan sane time amik data kat tol Seberang Jaya.. gile lame dah tu)

So we went there and I ate my fav CKT before we headed to Carrefour for I wanted to buy a colour box for my tudungs yang sudah bertambah bilangannye tanpe disedari. After that singgah umah Dgon to solat Isya before going back to my house tp upenye Dgon and Ana dah pakat. diorg kunci pintu and Ana sorokkan kunci.. make Ayu telah di culik oleh Dgon adik beradik dan terpakse bermalam di situ heheh.. dan oleh kerane saya cume ade baju di badan sahaje, terase sgt nasib baik la ade gak baju Dgon yang saya bleh pakai hahaha..

So mlm tu layan movie Conan and citer apetah pasal this boy who can see ghosts and then memasing tertido. Oppp, lupe plak. juge telah men this Jenga-like game heheh.. dengan sgt bising nye! Next morning, siap² and had breakfast of crisps (haha..!) before going back. Mase bye Dgon, tak rase ape pun.. but as the car moved on, tetibe terase air mate nak jatuh.. adeh!
Truth is, I kinda miss this girl already.. Dah takde dah tempat nak singgah² klau gi area Sbrg Jaya dah pasni. Nak solat pun kene gi masjid la pasni.. Mane nak sangke bleh baik ngan dia. She was one of my juniors yang saya sangat takut sbb muke dia sgt serius klau ngan orang yang dia tak kenal. Then she kept going with me for my data collection so baru la dapat kenal dia. Bukan hari Jumaat tu je kene kidnap ngan dia, when she stayed in the hostel pun byk kali jek kene kidnap heheh..

..and once upon a time ago, she was the only one who cared to listen. Orang lain tak peduli pun, cume suke was speculation sendiri without any care of my humiliation. I don't expect her to understand, but she cared enough to listen to me and was the only one brave enough to tell me that I was sad. I remember breaking down in front of her when she told me this, after I was too tired to pretend I didn't notice anything happening. And another thing I appreciate about her is, she NEVER takes any sides. Even when she listened to me, I knew, she didn't want to take sides but she'd always remind me of the good things. Maybe sebab dia sendiri kene with her friend ke ape ke but I still appreciate it.. thank you Dgon!

Adeh! Sudah rase sedih balik.. on Thursday she bought me a kain for baju kurung haha.. byk meno la pulak baju kurung Ayu tahun ni! Tak tau la bile plak boleh jumpe dia..

No comments: