Google+ Followers

Tuesday, May 08, 2007

Ayu emosi bile..

..lapar!

..orang tipu dia tanpe sebab yang munasabah! Ape hal??!!?

..orang bagi dia risau bukan², padehal orang tu tipu je sebenarnye!

..pastu orang tu citer kat orang len bende tak betul (mangkuk ni!!!), tp sib baik ramai lagi yang tau citer yang betul, n sumer org tau dia mmg suke busybody.. sampai ade orang kate, "Hang dah tau dia macam tu, nak ajak dia lagi buat apa? Kami pun dah malas, hang plak nak buat² baik nak ajak dia"

..bertambah lapar dan penat!

..orang tu plak buat ayat² kesian untuk diri dia sendiri padahal Ayu dah sangat irritated ngan orang tu.. sebabnye: oleh kerana Ayu dah memang rase tak ikhlas ngan orang tu, dia akan rase bersalah!

..nak sorok² mende tah hape² yang takde sebab pun nak sorok (sgt tak phm, bak kate F, tak mau kita cakap kita nak ikut ka?) sampai Ayu pk, dia ingat Ayu ni sape, sampai bende camtu pun kene tipu gak?

..bertambah lapar dan penat dan berpeluh² dan merah muke cari orang yang tanak angkat phone tu, sampai keliling school, abih naik sume tingkat! (Ni mangkuk tatau nak cakap la, klau Adi, dia kate, "Tak reti gune phone, buang je"!)

..orang tu plak buat² kate 'sorry' tapi bile tanye nape buat camtu, nape kene tipu camtu, tamau jawab plak! Nape, takde jawapan keeee? Atau baru perasan bende tu tak logik? Klau takde jawapan logik, maknenye mende dia buat tu pun tak logik la jugak.. mangkuk!! Klau orang yang Ayu care for buat camtu, dia akan rase sedih.. tp bile org yg sememangnye dia irritated dari dulu, dia cume akan lagi annoyed and lagi memblacklistkan orang tu..

Hahah, actually, I'm not THAT mad anymore. Was even laughing yesterday but last night, I had mis-sent an sms to a friend to W as their names were quite near each other in my phone book and she just HAD to reply and blame me saying I had said it was okay.. Cik Mek, I HAVE the archive of the chatting, just in case.. so DON'T blame me laaaa, mangkuk!

Then yesterday, my YM status mirrored what I was feeling haha.. Yup, I seem to wear my heart upon my sleeve a lot nowadays. Then I received an sms from a junior whom I was correcting her thesis. She wrote, "A'kum kak Ayu.. nak tanye pasal thesis saya, kak Ayu dah siap check ke? Tadi nak tegur kat YM, tp tgk status kak Ayu, saya takut.. saya minta maaf byk² ye kak Ayu"

I was a bit confused about this, then I remembered, she had promised to meet me that morning but she didn't come. And since I had my status display my displeasure of people who talk like k***** (Can't write the word here as its quite racial actually *guilty*), I guess she thought I meant her. This made me laugh out loud in the middle of KFC as I showed the sms to F and I quickly apologized to that girl, trying to make her understand I wasn't talking about her hehe.. and yes, it made me forget about being mad, so I really was cheerful after that :)

No comments: