Google+ Followers

Friday, December 07, 2007

Heheh..

Pagi tadi otw nak gi sch, singgah la kat kedai dekat ngan umah tu for my daily fix of Nescafe Latte dlm tin tu (Ohhhh, Ayu suda ketagih semuleeee!!) Then mase nak kuar kete, terperasan la 2 org budak dlm lebey kurang 7~8 tahun tengah baik je pakatnye, tunduk² sambil pilih chocolate kat kedai tu..

Somehow, something struck me as odd..

Pastu baru pasan, 2-2 budak tu pakai kain pelikat and trus senyum sorang² sbb dapat agak dah, mesti budak² ni baru dapat green light utk kuar umah pas berkhatan. Chumel je tgk memasing pakai kain pelikat sambil suke pilih chocolate :)

Tingat mase Iwan, Adi n Ikram bersunat dulu. Adeh! Me as the one and only kakak they have, terpakse menurut perintah. Temankan diorg la ape la, terpakse miss tgk tv. Dah le diorg gume my room (my room je leh muat 3 tmpt tido, bilik diorg penuh!). Uhhhh, sgt 'tersekse' mase tu, asyik "Kak Yong nak tuuuu" or "Kak Yong nak niiii" hehe.. tp jugek sangat kelakar heheh..

Ikram paling penakut, ubat ape sume tanak makan and sanggup tahan nak weewee sbb takut sakit. Gile tul, pas 3 hari dia tak tahan sgt baru dia nak gi toilet pastu bile dia weewee lame sgt, panik dia panggil Abah sbb dia takut toilet bowl penuh ngan dia punye pee hahah..

Mase diorg baru balik klinik tu, beze je 3-3 org. Iwan masuk umah ngan chatterboxnye, mcm bersuant tu bende dia wat tiap² hari. Adi plak masuk umah dengan wat brave face. Senyum tu terplaster kat muke dia tapi dia tak mo cakap ape pun. Ikram la paling bes, whimpering je panggil Mama. Then bile Abah cakap, "Nape panggil Mama je, Abah kan ade..", dia tuko plak whimpering panggil Abah hahah..

Tapi mase tu mmg dengki la. Diorg dpt byk duit.. uhhh, tak aci! Dah le terpakse jadik nurse melayan diorg, sabo je le..

Mase Iskandar nye turn plak, dia sorg je.. tp sekali ngan our neighbour, Akram. Mase diorg ni bes, sbb student USM nak buat majlis berkhatan. Malam tu diorg sumer (ade dlm 20 org kot) 'bersanding' kat Desa Bakti. Then dapat kain pelikat sorg satu ngan duit and diorg dpt makan bes.

Esoknye, diorg duk kat court Desa Bakti and org bomba datang mandikan diorg gune the fire engine.. Uhhh, kak Yong dia terase nak join sekali heheh :) Then budak² ni kene dukung sampai Pusat Kesihatan and amik giliran nak berkhatan. Akram la kesian, dia takde kakak so dia datang la pegang my hand sebab dia takut. Sembg² ngan dia tamau bg dia takut (sbbnye Iskandar cam tak takut je time ni) pastu Akram nak pujuk diri dia sendiri, dia trus comment, "Kak Yong nnt bile nak bersalin nnt laaaaagi sakit dari Akram kan?" Adeh.. ke situ plak budak ni..

Iskandar nye turn, kitorg relax je sbb dia cam tak takut. tp tetibe dengar org menjerit dalam bilik Dr.. Huhu, upenye Iskandar la paling byk drama. Abah kene pegang kaki dia sumer and dia jerit tak berenti hahahaha.. padehal Dr tak start ape pun lagi.. Ohhh Iskandar, sungguh memalukan heheh..

Senyum sensorg plak bile teringatkan diorg ni.. sekarang memasing dah beso ngan perangai memasing. Kadang² rindu gak ngan diorg yg kecik, tp nak wat camne, sumer org membesar kan..

*sigh*

Erkk.. nape Ayu tulis dalam BM ye? Hahaha..

No comments: